Βιογραφικό

Νικόλαος Μαρινάκης

 


 

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1979 και κατάγομαι από τα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς. Είμαι παντρεμένος με την Νίκη Χριστοφοράτου,Ψυχίατρο και έχουμε δύο παιδιά.

Φοίτησα κατόπιν συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησα το 2004 με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ».

Στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου εξυπηρέτησα τα χωριά Βλαχάτα, Μουσάτα, Σιμωτάτα, Λουρδάτα, Χιονάτα και Μαρκόπουλο για παραπάνω από ένα χρόνο και παράλληλα συμμετείχα στις εφημερίες του κέντρου υγείας Σάμης. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως στρατεύσιμος ιατρός σε μονάδες της Άρτας, της Ορεστιάδας και της Αθήνας.
Το 2007 εργάστηκα ως ελεγκτής υγειονομικός ιατρός ΟΠΑΔ-ΝΠΔΔ Κεφαλονιάς και από το 2008 έως το 2010 ως ειδικευόμενος ιατρός στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.
Από το 2010 ως το 2014 ειδικεύτηκα στην Κλινική Καρδιολογία στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Η Σωτηρία”. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητός εκπαιδεύτηκα στο υπερηχογραφικό εργαστήριο και στο παιδοκαρδιολογικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου Πειραιά "Τζάνειο" καθώς και  στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" όπου ήρθα σε επαφή με την επεμβατική καρδιολογία και την ηλεκτροφυσιολογία.
Τον Ιούνιο του 2014 απέκτησα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Καρδιολογίας καθώς και το πτυχίο του Ευρωπαικού Διπλώματος Καρδιολογίας.
Το 2014-2015 εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο υπέρτασης της Γ' Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου απέκτησα εμπειρία και γνώσεις στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση σύνθετων περιπτώσεων με υπέρταση, όπως ανθεκτική υπέρταση, συγκαλυμμένη υπέρταση, δευτεροπαθή υπέρταση, υπέρταση λευκής μπλούζας.
Έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα-πολυκεντρικές μελέτες, σε πληθώρα συνεδρίων με πιστοποιημένη παρακολούθηση, σε γραπτές-προφορικές ανακοινώσεις και στην εκπόνηση δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Από τον Ιούλιο του 2015 διατηρώ σύγχρονο Καρδιολογικό ιατρείο – Ηχωκαρδιογραφικό εργαστήριο στο Αργοστόλι.

Επικοινωνία

  • Λεωφ. Βεργωτή 71 1ος όροφος, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

  • Τηλ: 26710 27257

  • Κινητο: 6974657321

  • Email: nikmarinakis@gmail.com

Ωραριο

  • Δευτέρα - Παρασκευή 08:30-13:00
    και 18:00-20:00 εκτός Τετάρτης απόγευμα κατόπιν ραντεβού
  • Σάββατο - Κυριακή Κλειστά
Αποποίηση ευθυνών
Οι πληροφορίες που περιέχονται εδώ είναι για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως ιατρική συμβουλή. Θα πρέπει πάντα να συμβουλέυεστε τον ιατρό σας.